Massage

Sportmassage

 • Sportmassage is een speciale vorm van massage die gericht is op het voorkomen en behandelen van blessures die worden opgelopen tijdens het sporten. Deze vorm van massage kan zowel voor als na het sporten worden gegeven en biedt tal van voordelen voor sporters van alle niveaus. Een van de belangrijkste voordelen van sportmassage is het verminderen van spierspanning. Tijdens het sporten kunnen spieren overbelast raken, wat kan leiden tot stijfheid en pijn. Door middel van massagetechnieken kunnen deze spanningen worden losgemaakt, waardoor de bloedcirculatie in de spieren wordt verbeterd en de flexibiliteit en mobiliteit worden vergroot.
 • Een ander voordeel van sportmassage is het bevorderen van herstel. Door na het sporten een massage te krijgen, worden afvalstoffen uit de spieren verwijderd en wordt de doorbloeding gestimuleerd, waardoor het lichaam sneller kan herstellen van de inspanning. Dit kan helpen om blessures te voorkomen en ervoor te zorgen dat je snel weer kunt trainen.
 • Sportmassage kan ook helpen bij het verminderen van stress. Het kan je helpen ontspannen en je spieren en geest even de kans geven om te rusten en te herstellen. Bovendien kan het de slaap verbeteren, wat weer bijdraagt aan een betere algehele gezondheid.
 • Als sporter is het belangrijk om een masseur te vinden die gespecialiseerd is in sportmassage en de problemen die gepaard gaan met sportblessures begrijpt. Een goede masseur zal eerst een intakegesprek met je voeren om je klachten en doelen te bespreken, zodat ze de massage kunnen aanpassen aan jouw specifieke behoeften.
 • In conclusie, sportmassage is een waardevolle aanvulling op het trainingsprogramma van elke sporter. Het kan helpen bij het voorkomen van blessures, het verbeteren van herstel en het verminderen van stress, wat allemaal kan bijdragen aan een betere prestatie en welzijn. Overweeg om een sportmassage te boeken en ervaar zelf de voordelen!

Ontspanningsmassage

 • Een ontspanningsmassage is een heerlijke manier om te ontspannen en tot rust te komen. Deze massagevorm richt zich voornamelijk op het verminderen van spanning en stress in het lichaam, zonder de focus op specifieke problemen of klachten. Het is een zachte en rustgevende massage, die geschikt is voor iedereen die behoefte heeft aan ontspanning en verlichting van stress en spanning. Tijdens een ontspanningsmassage worden vaak langzame, vloeiende bewegingen gemaakt met zachte druk op de spieren en weefsels. De masseur kan ook gebruik maken van aromatherapie, waarbij etherische oliën worden gebruikt om de zintuigen te prikkelen en de geest tot rust te brengen.
 • Een ontspanningsmassage kan verschillende voordelen bieden voor zowel onze fysieke als mentale gezondheid. Zo kan het helpen bij het verminderen van spierspanning, het verbeteren van de bloedcirculatie en het verlagen van de bloeddruk. Daarnaast kan het ook helpen bij het verminderen van angstgevoelens, het verbeteren van de slaap, en het weer in balans brengen van ons algehele welzijn.
 • Het is belangrijk om een professionele masseur te kiezen voor een ontspanningsmassage, die getraind is om de juiste massagetechnieken toe te passen en een veilige en comfortabele omgeving te bieden. Het is ook belangrijk om eventuele medische aandoeningen of pijnklachten te bespreken voorafgaand aan de massage, zodat de masseur hier rekening mee kan houden tijdens de behandeling.
 • Kortom, een ontspanningsmassage is een geweldige manier om te ontspannen en tot rust te komen. Of je nu regelmatig last hebt van stress en spanning, of gewoon behoefte hebt aan een moment van rust en ontspanning, een ontspanningsmassage kan een waardevolle bijdrage zijn aan je algehele welzijn. Boek vandaag nog je afspraak en ervaar zelf de voordelen!

Andere massagevormen

Onze masseur biedt naast de ontspanning en sportmassage ook nog de volgende massages aan.

 • Shiatsu massage
 • Cupping massage
 • Breuss massage
 • Dorn therapie
 • Holistic Pulsing

 

Bent u benieuwd wat dit voor massages dit zijn, of bent u hier al bekend mee? De praktijk staat altijd klaar om informatie te geven en of om een afspraak in te plannen. 

 

We zien u graag op de praktijk!