_DSC3879 kopiëren

Chiropractie

 
Behandeling: dit kun je verwachten

In drie fases koersen we in de richting van verbetering.

 

1) De correctiefase

In deze eerste fase wordt je bij Chiropractie Utrechtse Heuvelrug het meest intensief behandeld en worden de meeste correcties gemaakt. Naast de correcties krijg je voorlichting, advies en soms ook oefeningen voor thuis om een herhaling van klachten te voorkomen.

2) De stabiliserende fase

Tijdens deze fase worden de correcties en behandelingen geleidelijk afgebouwd. Dit is een belangrijke fase waarin je de adviezen en oefeningen thuis integreert en je leert om je lichaam weer op een goede manier te gebruiken. Stabiliteit, coördinatie en sterk worden in een driedimensionaal vlak (buiging, strekking en draaiing). De pijn is in deze fase nog vaak in de achtergrond aanwezig, maar dit wil nog niet zeggen dat er sprake is van een normaal bewegingspatroon. Het is daarom belangrijk om deze fase goed te doorlopen om naast het verminderen van pijn ook te werken aan de opbouw van belastbaarheid.

3) De preventieve fase

Tijdens deze laatste fase heb je de controle over je lichaam weer terug. Toch zie je vaak dat mensen terugvallen in oude beweegpatronen. Dit gebeurt vaak geleidelijk en in veel gevallen ook ongemerkt. Het is dus niet noodzakelijk dat er sprake is van pijn of functieverlies. Voordat er pijn terugkomt, is er vaak al sprake van veranderde beweegpatronen. Door jezelf preventief te laten behandelen grijp je op tijd in en kunnen spanningen en mogelijk nieuwe klachten van het lichaam voorkomen worden.